talen Nederlands Frans
    bekijk
onze producten
  bestel-
formulier
contact-
informatie
 
   
     
  Asha IT klas
    HOME

Onderwijs op het platteland en in de sloppenwijken

 

Schooltjes voor de armste kindjes van het platteland!

 

ASHA sponsort sedert 2006 een twintigtal plattelandsschooltjes van een locale NGO, Sabalamby in Netrakona (Noord Bangladesh).
Deze schooltjes vormen een heel belangrijk onderdeel in de armoedebestrijding van ASHA: het is precies via educatie (naast tewerkstelling) dat ASHA probeert het kluwen van armoede te doorbreken!
Omdat de continue sponsoring toch wel zwaar doorwoog op de schouders van de ASHA-vrijwilligers, werd een meer duurzame oplossing gezocht, én gevonden!
Een groot Europees textielbedrijf wilde zijn sociale verantwoordelijkheid opnemen in het land van productie en hun Corporate Social Responsibility(CSR) realiseren. De onderneming was geïnteresseerd om de sponsoring van de Sabalamby schooltjes van ASHA over te nemen.
Dit leidde tot een samenwerking, waarbij het bedrijf tot eind 2013 maar liefst 70 schooltjes sponsort van elk 30 kindjes verzekerd voor meerdere jaren!
70 x 30 = 2.100 kinderen en hun 70 leraressen hebben hiermee HOOP op een nieuwe toekomst!

 

Computeropleiding in de sloppenwijken: van droom naar werkelijkheid!

 

In 2010 startte ASHA een nieuwe samenwerking. ASHA wilde al lang iets ondernemen tegen de digitale achterstand van jongeren uit de slums van Dhaka. Waar wij ons nog nauwelijks een leven zonder e-mail, zonder facebook, zonder meteen beschikbare informatie via Google kunnen voorstellen, blijven miljoenen meisjes en jongens door armoede uitgesloten van deze snelle IT-evolutie. Ze kennen computers alleen van horen zeggen. Deze digitale kloof legt een ernstige hypotheek op hun ontwikkeling.
Met actieve steun van YouBridge (www.youbridge.org) startte ASHA een computer trainingscentrum. Gedurende 20 weken krijgen twee groepen van elk 10 jongeren een initiatie in Word, Excel en Internet. De training wordt volledig door ASHA bekostigd. De portables zijn geschonken door YouBridge die hiermee nu ook in Azië actief is. Het enthousiasme van de jonge deelnemers is enorm. Voor sommigen is ASHA's nieuwe IT-initiatief de stap naar een verdere opleiding of werk. Ondertussen heeft ASHA's IT-center al HOOP geboden aan meer dan 60 slumjongeren.

 

» Borduuratelier

 

» Tewerkstellingsinitiatieven